Doprava zdarma nad 1.000 Kč 🚚
blog

5+1 důvodů, proč jsou matky těmi skutečnými hrdiny

May 1, 2024

Jak byste popsali hrdinu? Dokáží dělat více věcí najednou, být vzorem, být vytrvalí a obětaví a mají řešení pro každý problém? I když Superman a Hercules měli superschopnosti, každodenní hrdiny můžeme najít mnohem blíže k nám. Koho máme na mysli? Sesbírali jsme 5+1 důvodů, abychom ukázali, proč jsou matky skutečnými hrdiny namísto klasických fiktivních postav.

1️⃣ Dokáží dělat více věcí najednou

Mámy jsou mistry v dělání více věcí najednou. Nejde jen o to, že současně pracují, dělají domácí práce a berou děti na mimoškolní aktivity, ale vždy pamatují také na blížící se narozeniny.

2️⃣ Působí jako vzor

Matky jsou první osoby, se kterými trávíme většinu času a které ve všem následujeme. Všechno, co dělají, stojí před námi jako vzor. Učí nás mluvit a chodit, předávají nám základní hodnoty, podle kterých žijeme jako dospělí, a poskytují nám základ pro úspěšný život.

3️⃣ Trpělivost

Matky mají nekonečnou trpělivost, dokáží zůstat vytrvalé iv těch nejchaotičtějších situacích. Můžete jí položit tutéž otázku i stokrát a vaše máma odpoví naposledy stejně klidně jako poprvé.

4️⃣ Nezištnost

Když má někdo děti, zaváže se, že se bude na dlouhá léta dávat do pozadí. Matky od narození věnují svým dětem nekonečnou energii. Ať už jde o to, kdo sní kůrku chleba, nebo o zabalení co největšího množství jídla, děti jsou vždy na prvním místě.

5️⃣ Řešení problémů

7. smysl mám je, že v každé bezvýchodné situaci najdou řešení. Nemůžete nikde najít jednu ze svých oblíbených starých knih? Maminky znají všechny detaily domečku naruby a budou přesně vědět, na které poličce ji naleznete.

(+)1️⃣ Matky jsou neozpěvované hrdinky

I když matky nemusí zachraňovat svět a nemohou být neviditelné ani létat, mají spoustu superschopností. Pracují nespočet hodin, aniž by za to něco očekávali. Jsou to hrdinky všedního dne, které dělají svět lepším místem, jednu rodinu po druhé.

Proto, abychom uznali podporu našich matek, je důležité najít si den k vyjádření naší vděčnosti. Den matek je příležitostí vrátit zlomek lásky, kterou jsme obdrželi od našich maminek. Proto využíváme této příležitosti, abychom řekli, jací jsme vděční našim maminkám, že nás formovali do dnešní podoby a vyjádřili svou lásku.